skip to Main Content

Igualada tornarà a oferir subvencions per a noves empreses, per reorientació d’activitat i millora d’establiments comercials

L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, les bases inicials de les subvencions per a empreses d’aquest any.

Es tornaran a oferir en aquest 2023, tres línies com s’ha fet habitualment, amb alguns petits canvis respecte la darrera edició: una per a empreses de creació recent, una segona per ajudar les empreses a tirar endavant plans estratègics de reorientació de l’activitat empresarial, i una tercera, que enguany amplia la línia d’ajut, per ajudar a millorar establiments comercials i de serveis.

Amb l’objectiu de seguir reforçant el suport a les empreses igualadines, la regidoria de Dinamització Econòmica ha avançat la publicació de les bases d’aquestes subvencions per facilitar que els interessats puguin planificar els seus projectes.

Jordi Marcè, regidor de Dinamització Econòmica destaca que aquest suport als emprenedors són molt necessaris ja sigui en l’inici empresarial com en la seva consolidació ajudant en la realització de diferents processos per adaptar-se al mercat o assolir nous reptes. També destaca la novetat d’aquest any, d’ampliar la línia d’ajut dels establiments comercials i de serveis, pel seu paper cabdal en el dia a dia d’una ciutat. El 2022, l’Ajuntament d’Igualada va invertir-hi prop de 90.000 euros, que van beneficiar 48 empreses.

En breu, el Depatament de Dinamització Econòmica realitzarà com cada any unes sessions informatives per explicar a totes les empreses interessades, així com gestors i consultors d’Igualada, el detall cada una d’aquestes linees de subvencions.

Un cop s’hagin aprovat definitivament les bases es preveu obrir la convocatòria entre els mesos complets de juliol i setembre amb les tres línies de subvencions a fons perdut que contenen.

BREU RESUM DE LES TRES LÍNIIES DE SUBVENCIONS.

Les empreses que optin a la primera línia, les que s’hagin creat l’any 2022 al municipi d’Igualada, poden presentar com a subvencionables les despeses mensuals de la Seguretat Social per un període mínim de sis mesos consecutius i, en un segon tram, les despeses de construccions, instal·lacions tècniques, maquinària, utillatge, altres instal·lacions, mobiliari, equips per a processos d’informació, elements de transport o altre immobilitzat material.

La segona línia d’ajuts adreçada a empreses que hagin iniciat un procés d’adaptació o transformació mitjançant la implantació d’un pla estratègic de reorientació de l’activitat empresarial, les despeses subvencionables o elegibles poden ser les de consultoria per a l’elaboració del document de planificació estratègica de l’empresa, sempre que les sol·licituds s’hagin presentat per primer any. Si ja s’està executant el pla estratègic, també són subvencionables la despesa corrent o d’inversions entre l’1 de gener de 2022 i el 31 d’agost de 2023.

La novetat en la tercera línia, adreçada als establiments comercials i de serveis, és l’ampliació de les despeses subvencionables. Així a més d’optar a l’ajut per la renovació exterior de l’establiment comercial o de serveis que incloguin la il·luminació també es podrà demanar per a la renovació global de l’establiment comercial o de serveis, tant interior com exterior.

Back To Top